1.
Gün boyunca bol bol su için.
2. Öğün atlamamaya çalışın. Her gün mutlaka 3 ana öğün ve birkaç ara öğün
tüketmeye özen gösterin.
3.
Kahvaltı en önemli öğündür lütfen asla atlamayın.
4. Yemeklerinizi küçük porsiyonlar halinde tüketin. (Mesela her zamanki
tabağınızda değil daha küçük bir tabakta yemek yiyebilirsiniz.)
5.
Yemeklerin suyunu tabağınıza koymayın. (Böylelikle hem daha az kalori almış
olursunuz hem de suyuna ekmek batırma isteği duymazsınız.)
6.
Bir öğünü tüketme süresi en az 20 dakika olmalıdır. (Çünkü tokluk
sinyalleri beyne 20 dakikada ulaşır.)
7.
Lifli besinler hem zayıflatır hem de kanseri önlemeye yardımcı olurlar.
8.
Sebze ve meyveden zengin beslenmeye özen gösterin. (Fakat meyve tüketim
miktarına da dikkat edin. Unutmayın ki fazla tüketilen meyve de vücutta yağ
olarak depolanacaktır.)
9.
Yemeklere koyduğunuz yağ miktarını azaltın.
10. Et pişirirken yağsız tavada, kendi
yağında pişirin. (Kızartma yerine fırın, haşlama ya da ızgara tercih edin.)
11. Aldığınız yiyeceklerin kalorilerine
dikkat edin. Paketli ”diyet” ürünler, yağları azaltılmış veya şeker yerine
tatlandırıcı eklenmiş olsa da kalori değerleri olduğunu unutmayın ve ölçülü
tüketin.
12. Televizyon izlerken yemek yemeyin.
13. Aç karnına market alışverişi
yapmayın.
14.
En az 45 dakika tempolu yürüyüş gibi orta derece fiziksel aktiviteyi,
haftanın en az 2-3 günü yapın.
15.
Her gün yediklerinizi ve fiziksel aktivitelerinizi mutlaka yazın.
16. Bir öğünde fazla yediğiniz zaman
dengesini sağlamak için ertesi günü beklemeyin, hemen bir sonraki öğünden daha
hafif besinler tüketmeye başlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder