Anavatanı Çin olan beyaz çay, camellia sinensis
bitkisinin, bahar ayının başlangıcında yeni filizlenmiş tomurcuk
halindeki üst yaprakların toplanması ve kurutulmasıyla elde edilir.
Diğer çaylara oranla;
Beyaz
çay; yeşil çay ve siyah çaya göre daha fazla antioksidan içerir. Kafein
içeriği ise; yeşil çay ve siyah çaydan daha düşüktür.
Beyaz çay: 15 mg
Yeşilçay: 20 mg
Siyah çay: 40 mg
Neden ‘Beyaz Çay’ içmeliyiz?
Çünkü;
- Metabolizma hızını artırıcı etkisi vardır. Yağ yakımını hızlandırmaya da yardımcı olur.
- İçerisinde yüksek oranda kateşin bulunduğu için antikanserojen etki gösterir.
- Kan şekerini düzenleyici etkisi vardır.
- Yüksek tansiyonda kan basıncını düşürerek kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
- İyi huylu kolesterolü artırıcı, kötü huylu kolesterolü azaltıcı etki gösterir.
- Serbest radikalleri azaltarak vücuda doğal bir koruma sağlar ve bu sebeple bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
- Yaşlanma karşıtı etki gösterir. Kollojen yıkımını azaltır ve cilde esneklik veren elastinin yıkımını önler.
Bu sebeplerle, günde en fazla 2 fincan beyaz çayı
afiyetle içmenizi tavsiye ederim 😍


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder